Generic filters
رئیس امور سلامت و رفاه سازمان برنامه و بودجه:

60 درصد ایرانیان به پزشک متخصص دسترسی ندارند/ 50 درصد مردم بدون بیمه تکمیلی

رئیس امور سلامت و رفاه سازمان برنامه و بودجه گفت:‌ فقط 40 درصد مردم ایران به پزشک متخصص دسترسی دارند و 50 درصد ایرانیان نیز بیمه تکمیلی ندارند.

به گزارش ساعت سلامت رضا عوض پور در برنامه پرسشگر شبکه آموزش سیما افزود: بر اساس داده های وزارت بهداشت فقط 40 درصد از مردم به پزشک متخصص دسترسی دارند. هدف گذاری کرده ایم که مجموع دستیاران تخصصی و متخصصان نسبت به پزشک عمومی باید یک به یک شود.

وی گفت: 30 میلیون نفر از مردم ایران، تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار دارند 50 میلیون نفر از مردم تحت پوشش این بیمه نیستند. تقویت پوشش بیمه تکمیلی در لایحه برنامه هفتم توسعه، یک بند مترقی و متعالی و عین عدالت و مطابق با سیاست های کلی سلامت است.

42 هزار تخت بیمارستانی نیمه کاره در ایران

رئیس امور سلامت و رفاه سازمان برنامه و بودجه  افزود: 42 هزار تخت بیمارستانی نیمه تمام در کشور وجود دارد که به 160 هزار میلیارد تومان اعتبار برای ساخت و راه اندازی آن نیاز است.. هزینه ساخت و تجهیز هر تخت بیمارستانی در حال حاضر، حداقل، 7 تا 8 میلیارد تومان است.

عوض پور افزود: از 42 هزار تخت بیمارستانی نیمه کاره در کشور، حدود 15 هزار تخت مربوط به بیمارستانهای کمتر از 100 تخت است که مطلقا سودده نیستند و تراز منفی دارند. بار زیادی به حوزه سلامت تحمیل می‌کند اما در بخش ارائه خدمات و رضایتمندی مردم، تاثیرگذار است.

بیش از 50 درصد هزینه های سلامت بر دوش مردم است

رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: در بحث تامین مالی حوزه سلامت، بحث های زیادی شد چرا که بهره وری این حوزه از جمله در بیمه های پایه و تکمیلی، پایین است. پرداختی از جیب مردم، بالای 50 درصد است که زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست و رویکرد دولت نیز این نبوده است. از شعارهای جدی دولت، کاهش پرداختی از جیب، گسترش عمق و سطح پوشش خدمات توسط بیمه های پایه و تکمیلی است.

رتبه پزشک به جمعیت در ایران 17 در بین 25 کشور منطقه

عوض پور تاکید کرد: نسبت پزشک به ازای هر هزار نفر جمعیت، 1.8 است و رتبه 17 منطقه را در بین 25 کشور داریم. هدف گذاری کرده ایم این شاخص ها را ارتقا دهیم. نظام سطح بندی خدمات مهم است و هر گونه استقرار امکانات در مناطق مختلف از جمله زیرساخت ها نیروی انسانی و تجهیزات، باید مبتنی بر نیازسنجی و اولویت بندی باشد.

وی گفت: یک فصل از لایحه برنامهرتبه پزشک به جمعیت در ایران 17 در بین 25 کشور منطقه هفتم، مربوط به همین است که بر پایه اسناد آمایش ملی و استانی، نیازهایی در سطح کشور داریم که باید تامین کنیم نه فراتر از آن و با چانه زنی و فشار سیاسی.

شهرهای زیر 50 هزار نفر نیازی به بیمارستان ندارند

رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه گفت: در لایحه برنامه گفته ایم. شهرهای کمتر از 50 هزار نفر، نیاز به بیمارستان ندارد و بیمارستان کمتر از 250 تخت، بازدهی اقتصادی نخواهد داشت. در مشهد مقدس با جمعیت حدود 4 میلیون نفر، چندین بیمارستان با تراز مالی مثبت و چندین بیمارستان دیگر با تراز مالی منفی دارد. عزم سیاسی و حاکمیتی نیاز است تا سطح بندی خدمات، رعایت و اجرا شود.

تعارض منافع در وزارت بهداشت

وی با اشاره به عدم تعارض منافع در تدوین لایجه برنامه هفتم توسعه، گفت: همیشه بحث این بوده که وزارت بهداشت باید خودش را از ارائه خدمات جدا و نقش تولیتی خود را ایفا کند. کنار هم بودن خدمات و تولیت، متضاد عدم تعارض منافع است.

عوض پور ادامه داد: یک بند از لایحه برنامه هفتم توسعه بر مدیریت منابع حوزه سلامت صرفا از طریق بیمه تاکید دارد. وزارت بهداشت مکلف است خدمات بهداشتی و درمانی را از طریق واحدهای دولتی، عمومی غیردولتی، خیریه و خصوصی، در فضای رقابتی خرید و ارائه دهد. برنامه، یک ظرف محدود است و نیاز به آیین نامه و دستورالعمل دارد که باید تدوین شود.

تعرفه های پزشکی باید منطقی شود نه واقعی

رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: در لایحه برنامه هفتم، وزارت بهداشت مکلف شده که برنامه افزایش ظرفیت رشته های پرستاری و پیراپزشکی و حدواسط را ارائه کند.

وی گفت: در بحث تعرفه ها بر اساس بند الف ماده 9 قانون احکام دائمی تصریح دارد که شورای عالی بیمه باید تعرفه ها را تدوین و به سازمان برنامه ارائه کند و پس از تایید سازمان که امکان سنجی اجرای این تعرفه ها در بخش های بیمه و بیماران وجود دارد یا خیر، جهت تصویب به هیات دولت ارائه شود.

عوض پور افزود: در خدمات بستری، مردم در حال حاضر روی کاغذ 10 درصد و عملا 25 تا 30 درصد، پرداخت می کنند. اگر می خواهیم تراز ارائه خدمات سلامت را مثبت یا منطقی کنیم باید به پرداختی از جیب مردم هم توجه کنیم. باید به سمت منطقی کردن تعرفه ها برویم نه واقعی کردن آنها.

وی تاکید کرد: سال گذشته 6 هزار میلیارد تومان برای تقویت پوشش بیمه همگانی سلامت اختصاص داده شد اعتقاد داریم که اکنون هیچ فردی نیست که تحت پوشش خدمات بیمه پایه سلامت نباشد مگر اینکه خود فرد نخواهد.

وی گفت: هر کسی به بخش درمان مراجعه می کند، تحت پوشش بیمه است در غیر این صورت به صورت خویش فرما و یا از طریق سازمان بیمه سلامت، دولت حق بیمه را پرداخت می کند.

اخبار مرتبط

هر گونه کپی برداری از ساعت سلامت با ذکر منبع بلامانع است

آگهی
Previous slide
Next slide
...

تقویم اخبار

تیر 1403
ش ی د س چ پ ج
 1112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
0607080910  

Generic filters

برچسب‌ها