Generic filters
معاون پژوهشی وزیر علوم:

نرم‌افزار همانندجو را نمی‌توان گول زد

پیمان صالحی

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: همه پایان نامه ها و رساله های دکتری از طریق نرم‌افزار همانندجو کنترل می شوند. این نرم افزار را نمی‌توان گول زد. در کنار مکانیزم مبتنی بر هوش مصنوعی آن، کمیته اخلاق علمی در دانشگاه‌ها نیز کیفیت تولیدات پژوهشی دانشگاه‌های وزارت علوم را بالا برده است.

به گزارش ساعت سلامت به نقل از ایلنا، پیمان صالحی افزود: اخیرا طبق مصوبه هیات دولت، تمامی پایان نامه‌ها و رساله‌های در کل کشور باید در ایرانداک همانندجویی شود. کمیته اخلاق علمی نیز در دانشگاه‌ها کیفیت تولیدات پژوهشی دانشگاه‌های وزارت علوم را بالا برده است اما گاهی تغییرات در مدیریت‌های دانشگاه‌ها یا معاونت‌های پژوهشی ممکن است آشنایی با این کمیته‌ها را کمرنگ کرده باشد.

صالحی بیان کرد: این طور نیست که کمیته اخلاق علمی به طور کلی در دانشگاهی کم کار و کمرنگ باشد. گاهی آشنایی کافی در مورد وجود این کمیته‌ها و کارکرد آنها وجود ندارد. یکی دیگر از دلایل کمرنگ به نظر رسیدن فعالیت این کمیته‌های اخلاق علمی شاید این نکته باشد که مشکلات اخلاق علمی در دانشگاه‌ها زیاد نیست و به همین دلیل کمیته مربوطه نیز کم کار به نظر می‌رسد.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اگر چندان اسمی از کمیته اخلاق علمی نمی‌شنویم دلیل بر نبودن چنین کمیته‌هایی در دانشگاه‌ها نیست. در کل ایران ۶۰۰ هزار دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد سرکلاس‌های درس می‌نشینند همچنین حدود ۱۶۰ هزار دانشجوی دکتری در دانشگاه‌ها مشغول تحصیل هستند.

بی اخلاقی علمی در ایران ناچیز است

وی تاکید کرد: مواردی که درباره بی‌اخلاقی علمی یا مشکلاتی از این دست شنیده می‌شود، در نسبت با عدد کل دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار ناچیز است.

صالحی افزود: کمیته‌های اخلاق علمی در کل دانشگاه‌های کشور فعال هستند، اما گزارشها نشان می‌دهد موارد بی‌اخلاقی علمی در دانشگاه وزارت علوم اندک است.

وی گفت: مکانیزمی به نام همانندجو در شکل گیری تولیدات علمی حرفه‌ای کمک بسیار زیادی کرده اند. سامانه همانندجو اصلا این اجازه را نمی‌دهد که کسی بتواند پژوهشی علمی یا پایان نامه‌ای خارج از چارچوب اخلاق علمی ارائه کند.

وی افزود: در گذشته برخی افراد مشکلات نرم افزاری ایجاد می‌کردند و می‌توانستند با تغییر روی متن، برای پایان نامه‌ها و رساله‌های خود مجوز بگیرند. امروز خوشبختانه آن مشکلات از طریق هوش مصنوعی و توسعه این علم، حل شده است.

معاون پژوهشی وزارت علوم تاکید کرد: اخیرا طبق مصوبه هیات دولت، همه پایان نامه‌ها و رساله‌های دکترا در کل کشور باید در ایرانداک همانندجویی شود. یعنی هم دانشگاه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هم دانشگاه آزاد اسلامی موظف هستند این کار را انجام دهند.

صالحی اضافه کرد: دانشگاه‌های غیر وزارت علوم نیز مسائل اخلاق علمی را رعایت می‌کنند، اما مکانیزم‌ها و طرح‌ها تازه‌ای که در زمینه پژوهش علمی شکل گرفته، مشکلات را به حداقل می‌رساند.

اخبار مرتبط

هر گونه کپی برداری از ساعت سلامت با ذکر منبع بلامانع است

آگهی
Previous slide
Next slide
...

تقویم اخبار

تیر 1403
ش ی د س چ پ ج
 1112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
0607080910  

Generic filters

برچسب‌ها