Generic filters
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام کرد

آماده باش دانشگاه‌های علوم پزشکی برای تشدید نظارت بهداشتی در تابستان

غذای کثیف

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از آغاز طرح تشدید نظارت های بهداشتی در فصل تابستان خبر داد و گفت: در طرح تشدید نظارت های بهداشتی، نیروهای بهداشت محیط دانشگاه های علوم پزشکی در حالت آماده باش قرار گرفته اند.

به گزارش ساعت سلامت به نقل از وبدا، محسن فرهادی افزود: باتوجه به گرمای شدید در تابستان و خطر انتقال بیماری های منتقله از آب و غذا و بیماری های گوارشی ناشی از مسمومیت غذایی و استفاده از آب آلوده، ابلاغیه تشدید نظارت های بهداشتی از سوی معاون بهداشت وزارت بهداشت به دانشگاه های علوم پزشکی ارسال شد.

وی اظهار داشت: از ابتدای تیرماه این آمادگی، ایجاد شده و همکاران ما علاوه بر انجام امور روزانه و دوره ای نظارت ها، تیم های سیار بازرسی را با هدف بررسی های میدانی تشکیل داده اند و این روند تا پایان فصل گرما، ادامه دارد.

فرهادی گفت: هدف اصلی از اجرای طرح تشدید نظارت های بهداشتی، کنترل آب و غذاست. همه مراکز با اولویت، حساس و با تراکم بالای جمعیتی همانند مراکز خرید و مجتمع های تجاری که طبقاتی از آنها به عرضه مواد غذایی مشغول هستند، رستورانها، مجتمع های بین راهی، قنادی ها، اغذیه فروشی و همه اماکنی که عرضه مواد غذایی دارند، توسط نیروهای بهداشت محیط دانشگاه ها، مورد بازرسی قرار می گیرند.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت یادآور شد: در این طرح، آب شرب از نظر میکروبی و پارامترهای فیزیکی و شیمیایی، روزانه کنترل و همچنین کدورت و وضعیت وجود کلر آزاد باقی مانده آب نیز بررسی می شود.

کنترل استخرها و یخ فروشی‌ها

فرهادی خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که در بازرسی های بهداشتی این طرح قرار دارد، بازدید از استخرها و مراکز تفریحی آبی است چرا که با توجه به فصل گرما، گرایش به ورزش و تفریحات آبی بیشتر می شود بنابراین همکاران وزارت بهداشت به این مراکز، مراجعه کرده و بازرسی های لازم را انجام می دهند.

وی ادامه داد: از دیگر اهداف طرح تشدید نظارت های بهداشتی، کنترل یخ مصرفی است. در فصل گرما، مصرف یخ افزایش می یابد که ضمن کنترل و بازرسی مراکز تولید و عرضه یخ، به مردم توصیه می کنیم که حتی المقدور از یخ های قالبی که عموما صنعتی محسوب می شوند، برای خنک کردن مستقیم نوشیدنی یا مواد غذایی استفاده نکنند.

وی گفت: همچنین بهتر است برای خنک کردن آب و سایر نوشیدنی ها، از یخ سازهایی که به شبکه های آبرسانی متصل هستند، استفاده شود.

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تصریح کرد: پارک ها و تفرجگاه ها نیز در این طرح، کنترل می شوند. در فصل تابستان به علت تعطیلی مدارس، میزان سفرها افزایش می یابد و کنترل مسیرهای گردشگری و بین راهی در دستور کار همکاران وزارت بهداشت قرار دارد.

به گفته وی، نیروهای بهداشت محیط به دستگاه های سنجش پرتابل مجهز هستند و در زمان بازدیدها، کنترل میکروبی غذا و سطوح را انجام و در صورت لزوم، برای بررسی بیشتر، به آزمایشگاه ارجاع می دهند.

به گزارش ساعت سلامت، وزارت بهداشت هر سال با شروع فصل تابستان اعلام می کند که بازرسی‌های بهداشتی از اماکن عمومی افزایش می یابد اما در عمل به علت تعداد اندک ماموران بازرسی دانشگاههای علوم پزشکی که کمتر از 4 هزار نفر هستند در مقابل بیش از یک میلیون اغذیه فروشی و اماکن عمومی عملا درصد اندکی از این اماکن بازرسی می شوند.

اخبار مرتبط

هر گونه کپی برداری از ساعت سلامت با ذکر منبع بلامانع است

آگهی
Previous slide
Next slide
...

تقویم اخبار

اردیبهشت 1403
ش ی د س چ پ ج
 121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
05060708091011

Generic filters

برچسب‌ها