متخصص مغز و اعصاب گفت: غذاهای مانده در یخچال، بعضی از انواع پنیرها، کافئین از ازجمله مواد غذایی هستند که باعث تحریک درد میگرنی میکند.
به گزارش ساعت سلامت به نقل از ایسنا، علی داوری افزود: افرادی که سابقه دردهای میگرنی دارند میتوانند با دقت بیشتر به غذاهایی که میخورند رابطه ای بین نوع غذا و عادات تغذیه ای با میگرن را بیابند.
وی ادامه داد: گاهی گرسنگی و قطع یک وعده غذایی ممکن است باعث حمله میگرنی شود. افرادی که عادت به مصرف قهوه و شکلات دارند. باید بدانند کم کردن یا اضافه کردن مقدار آنها نیز ممکن است باعث آغاز حمله میگرنی شود.
داوری گفت: غذاهای حاوی تیرامین که یک آمین است و در اغلب غذاها وجود دارد، می تواند میگرن را تحریک کند. وقتی پروتئینها یا اسیدهای آمینه میشکنند به تیرامین و تیراسین تبدیل میشوند که موجب گشادشدن عروق و آغاز حمله میشوند.
وی ادامه داد: گوشت، ماهی، مرغ و تخم مرغ اگر به صورت تخمیر شده، خشک شده، نمک سود شده یا فرآوری شده مصرف شوند به دلیل تیرامین در ایجاد حمله میگرنی موثر هستند.
مواد غذایی مضر برای میگرن
داوری افزود: جگرهای فرآوری شده، پنیرهای کهنه، پپرونی، انواع سوسیس و کالباس، سسهای سالاد. سویا سس و همه محصولات تخمیری سویا، انواع ترشیها و زیتون فرآوری شده حتی آجیلهای شور و مانده، سوپهای آماده. چیپس، ماهی دودی، خامه ترش، آناناس و کیوی، آسپارتام و شیرین کنندههای مصنوعی. جزو غذاهای هستند که در بروز حمله میگرنی موثر هستند.
متخصص مغز و اعصاب با تأکید بر مصرف غذاهای تازه و دوری از غذاهای آماده در افراد مبتلا به میگرن. گفت: رعایت تغذیه متعادل استفاده از انواع غذاهای خانگی که با مواد تازه تهیه شدهاند. استفاده کمتر از غذاهای مانده در یخچال و پرهیز از غذاهای فراوری شده در پیشگیری از حملات میگرن موثر هستند.
وی ادامه داد: نکته مهم دیگر اینکه افت میزان سروتونین یکی از دلایل حملههای میگرنی است. بنابراین تمام عاداتی که ممکن است سروتونین را کاهش دهد باید مورد توجه قرار گیرد. مصرف منظم غذا، استفاده از میوه و سبزی کافی، دوری از استرسها و تنشها، پرهیز از حذف یک وعده غذا. که موجب افت قند خون میشود باید مورد توجه قرار بگیرد.