Generic filters

70 درصد بیمارستانهای ایران فرسوده است

بیمارستان

 مدیرکل منابع فیزیکی وزارت بهداشت گفت: 70 درصد بیمارستانها و ساختمانهای درمانی کشور فرسوده هستند، این میزان در تهران 80 درصد است. 90 درصد این ساختمانها نیز امکان مقاوم سازی ندارند.

به گزارش ساعت سلامت به نقل از ایسنا، امیر ساکی افزود: وزارت بهداشت برنامه جایگزین کردن ۵۰ هزار تخت فرسوده فعلی را در یک برنامه میان مدت در دستور کار قرار داده است. این برنامه بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برای دولت هزینه دارد که باید توسط سازمان برنامه و بودجه و همچنین مجلس شورای اسلامی مورد حمایت جدی قرار گیرد.

وی گفت: در ۱۵ سال اخیر با ساخت بیش از ۴۰ هزار تخت بیمارستانی درصد فرسودگی ترمیم یافته در حوزه بیمارستانی به حدود ۴۰ درصد رسیده است.

مدیرکل منابع فیزیکی وزارت بهداشت گفت: در بیمارستان‌های جدید با توجه به ضوابط جدید آتش‌نشانی، فضایی به نام فضای ایمن در طبقات بیمارستان‌ها تعبیه می‌شود. تا در زمان بروز حادثه بیمارستان پرسنل در آن مکان به طور موقت مستقر شوند. در ساختمان‌های قدیمی امکان ایجاد فضا به دلایلی از جمله ساختار قدیمی و غیر استاندارد، وجود ندارد.

برخی بیمارستانها 10 بار اخطار گرفته اند

ساکی گفت: برخی بیمارستانها مثل بیمارستان سوختگی شهید مطهری تاکنون ۱۰ بار اخطار آتش نشانی دریافت کرده اند. برای این بیمارستان قرار شد تا قبل از پایان سال نسبت به اخذ وام بانکی به مبلغ دو هزارمیلیارد ریال از بانک ملت جهت تکمیل باقیمانده عملیات اجرایی در بیمارستان ۱۶۰۰ تختخوابی جدید سوختگی «کن» اقدام کنند.

وی افزود: به دنبال این اقدام، به سرعت نسبت به انتقال و جابجایی بیمارستان سوختگی شهید مطهری به بیمارستان جدید اقدام می‌شود این موضوع در سفر رئیس جمهوری تامین منابع شده است.

اعتبار نداریم

ساکی درباره چالش‌های وزارت بهداشت برای ایمن‌سازی و نوسازی بیمارستان‌ها، گفت: چالش اصلی ایمن سازی بیمارستانها تامین اعتبار است. در حال حاضر سهم سلامت از تملک‌های دارایی سرمایه‌ای یک درصد است که بسیار ناچیز است؛ این در حالی است که وزارت بهداشت 46 هزار تخت بیمارستانی نیز در دست ساخت دارد که باید اعتبارات آن‌ها نیز تامین شود.

مدیر کل منابع فیزیکی وزارت بهداشت افزود: تامین اعتبار ۵۰ هزار تخت فرسوده بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است. هر در سال حداقل باید ۳۰ هزار میلیارد تومان تامین شود تا در یک برنامه پنجساله بیمارستان‌ها جایگزین شوند.

بهبود تاب‌آوری بیمارستان‌های جدید

ساکی درباره اقدامات وزارت بهداشت برای عدم تکرار حوادثی مانند تخریب بیمارستانهای نوساز در زلزله کرمانشاه و سرپل ذهاب گفت: نظارت‌های جدی، اعم از انجام آزمایش‌های بتن، انجام نظارت در مرحله ساخت سازه، اخذ تاییدیه سازمان‌های ذیربط، همکاری بین سازمانی از جمله با راه و شهرسازی، شهرداری، نظام مهندسی و… در زمان ساخت بیمارستان‌های جدید انجام می‌شود.

وی ادامه داد: راهنمای خاص طراحی بیمارستان تحت عنوان دستورالعمل « بهبود تاب‌آوری بیمارستان‌های جدید» با همکاری دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد در ایران تهیه شده که در مرحله ویرایش نهایی و ابلاغ است. در این دستورالعمل انجام آزمایشهای سازه‌ای پس از پایان اسکلت بیمارستان وهنگام  تحویل از پیمانکار نیز مورد توجه قرار دارد.

اخبار مرتبط

هر گونه کپی برداری از ساعت سلامت با ذکر منبع بلامانع است

آگهی
Previous slide
Next slide
...

تقویم اخبار

تیر 1403
ش ی د س چ پ ج
 1112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
0607080910  

Generic filters

برچسب‌ها