Generic filters
معاون وزیر بهداشت:

55 میلیون نفر امسال زیر پوشش برنامه سلامت خانواده قرار می‌گیرند

معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: تا پایان امسال، ۵۵ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش برنامه سلامت خانواده قرار می گیرد و در سال آینده، جمعیت کامل کشور از این برنامه برخوردار می شوند.

به گزارش ساعت سلامت، حسین فرشیدی، در برنامه صف اول شبکه خبر، افزود: برای اجرای برنامه سلامت خانواده که از شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر از اردیبهشت ۱۴۰۲ شروع شده است. تصمیم گرفته شد با ایجاد دسترسی مناسب برای مردم، افراد را قبل از بیمار شدن پیدا کنیم.

وی با اشاره به اجرای برنامه غربالگری فشار خون و دیابت در کشور افزود: تا زمانی که دیابت و پرفشاری خون عارضه‌ای نداده قابل درمان است. کنترل این عوامل خطر برای جلوگیری از بیماری های واگیر بسیار مهم است. به همین علت پویش ملی سلامت برای غربالگری پرفشاری خون و دیابت آغاز شده است.

معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: دیابت و پرفشاری خون دو عامل عمده در مرگ و میر و افزایش هزینه‌های سلامت هستند. فشار خون مهمترین عامل مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر است و نارسایی قلبی، نارسایی کلیه معمولا ناشی از پرفشاری خون است.

وی افزود: هدف اول وزارت بهداشت از اجرای این طرح این است که به مردم بگوییم پرفشاری خون و دیابت مهم است. زیرا، اگر این دو عارضه به موقع تشخیص داده شوند، با درمان‌های غیر دارویی، قابل کنترل هستند. کنترل فشارخون باعث کاهش سکته مغزی و نارسایی کلیه می شود.

وی افزود: پویش ملی سلامت شامل جمعیت بالای ۱۸ سال است و اندازه گیری فشارخون افراد بالای ۴۰ سال بر اساس اندازه‌گیری قندخون ناشتا است.

فرشیدی گفت: ۹۷ درصد جمعیت روستایی تحت پوشش خانه‌های بهداشت هستند. در شهرها نیز ۴۰ میلیون جمعیت بالای ۱۸ سال داریم که در ۲۵ هزار فضای فیزیکی می‌توانند فشارخون و قندخون خود را اندازه گیری کنند.

وی افزود: ۷۰ هزار نیروی وزارت بهداشت آماده اندازه گیری فشارخون و قندخون جمعیت بالای ۱۸ سال شهری هستند. در پویش ملی سلامت، حداقل یک بار فشارخون افراد بالای ۱۸ سال و قندخون ناشتا افراد بالای ۴۰ سال اندازه گیری می شود.

معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: ایجاد پایگاه‌های سلامت، امکان دسترسی به مردم را فراهم می‌کند و در روستاها، شرایط بهتر از شهرها است. پوشش وزارت بهداشت در شهرها زیر ۱۵ درصد است و این وضعیت در شهرهای بزرگ و کلانشهرها خیلی کمتر است.

به گزارش ساعت سلامت، اجرای برنامه پزشک خانواده از سال 1384 در کشور شروع شده اما از آن زمان تاکنون در مرحله اجرا در روستاها و شهرهای زیر 20 سال و پایلوت در دو استان فارس و مازندران متوقف شده است. البته نام این طرح در دولت سیزدهم به طرح سلامت خانواده تغییر کرده است.

منبع: مهر

اخبار مرتبط

غربالگری دیابت و فشار خون ایرانیان آغاز شد

۱۶ هزار دیابتی هر سال در ایران می‌میرند

پزشک خانواده از ابتدای سال ۱۴۰۲ در سراسر کشور اجرا می شود

پزشکیان: برنامه پزشک خانواده بعد از دوره وزارت من ادامه نیافت

اخبار مرتبط

هر گونه کپی برداری از ساعت سلامت با ذکر منبع بلامانع است

آگهی
Previous slide
Next slide
...

تقویم اخبار

اردیبهشت 1403
ش ی د س چ پ ج
 121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
05060708091011

Generic filters

برچسب‌ها