Generic filters
مدیرعامل انجمن ندای معلولان ایران:

ویلچرهای ایرانی 3 سال هم دوام نمی‌آورند

معلولیت

مدیرعامل انجمن ندای معلولان ایران گفت: ویلچرهای ایرانی به قیمت 3 تا 15 میلیون تومان در بازار وجود دارد اما این ویلچرها 3 سال هم دوام نمی آورند.

به گزارش ساعت سلامت، محمود کاری افزود: معلولان اگر در استفاده از ویلچرهای ایرانی خیلی ملاحظه کنند، بیش از دو سه سال سالم نمی‌ماند، از طرفی ۵ تا ۶ سال برای گرفتن ویلچر جدید باید در نوبت بمانند.

وی ادامه داد: باید امکان واردات ویلچر با ارز خارجی برای افراد دارای معلولیت هم مثل جانبازان فراهم شود. اگر معلولان ویلچری بخواهند که ۵ تا ۶ سال کار کند، قیمتش بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان است که بودجه و اعتبارات سازمان بهزیستی کفاف تامین چنین ویلچرهایی را نمی‌دهد.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل انجمن ندای معلولان ایران گفت: قیمت ویلچر ایرانی از ۳ تا ۱۵ میلیون تومان در بازار وجود دارد. قیمت ویلچرهای برقی نیز بین ۲۵ تا ۷۵ میلیون تومان است و قیمت ویلچرهای خارجی نیز تا ۱۵۰ میلیون تومان است.

کاری گفت: دولت باید فکری اساسی در خصوص تجهیزات توانبخشی افراد دارای معلولیت انجام دهد. همان طور که طبق مصوبه هیات وزیران، تجهیزات پزشکی برای جانبازان با ارز ترجیحی وارد می‌شود باید این امکان برای افراد دارای معلولیت هم فراهم شود.

وی افزود: مشکل در خصوص تجهیزات پزشکی معلولان فقط مربوط به ویلچر نیست. معلولان به انواع تجهیزات پزشکی که برایشان جنبه حیاتی دارد، نیازمند هستند؛ مثل انواع پروتزها، سمعک و کمربندهای مخصوص.

مدیرعامل انجمن ندای معلولان ایران ادامه داد: کمک هزینه‌های سازمان بهزیستی برای معلولان اصلا قابل توجه نیست و این کمک هزینه‌ها شامل همه موارد مورد نیاز معلولان نمی‌شود. به طور مثال وقتی بهزیستی هزینه پرستاری را می‌دهد، کمک هزینه ایاب و ذهاب را نمی‌دهد، یا اگر هزینه ایاب و ذهاب را بدهد، دیگر کمک هزینه لوازم بهداشتی و تجهیزات پزشکی را نمی‌دهد.

کاری افزود: اگر سازمان بهزیستی به اجرای قانون جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت توجه کند در درجه اول باید موادی از این قانون که در خصوص کمک هزینه‌های تجهیزات پزشکی است به صورت دقیقی اجرا کند و اگر به کسی هزینه پوشک یا لوازم بهداشتی می‌دهند نباید کمک هزینه‌های دیگر او را قطع کنند.

مدیرعامل انجمن ندای معلولان ایران افزود: اگر ماده ۲۷ قانون حمایت از معلولان به صورت کامل اجرا شود، شاید بخش زیادی از مشکلات افراد دارای معلولیت حل شود. وقتی در خانواده ی عضوی دچار معلولیت هست، ۴۰ تا ۵۰ درصد منابع خانواده به مشکلات او اختصاص پیدا می کند که این هزینه‌ها باید جبران شوند.

وی ادامه داد: طبق قانون باید کسی که درآمد و اشتغال ندارد و از کار افتاده است، حداقل حقوق قانون کار را دریافت کند. اگر این قانون اجرا شود، بخش زیادی از مشکلات افراد دارای معلولیت حل می‌شود.

کاری درباره جمعیت معلولان کشور گفت: بر اساس مطالعات بین المللی سازمان ملل در ۲۰۰ کشور مختلف، در کشورهای در حال توسعه ۱۵ درصد جمعیت دچار معلولیت هستند. به فرض ۱۰ درصد هم باشد پس باید در ایران حدود ۹ میلیون معلول داشته باشیم و بین این افراد حداقل۵۰ درصد نیازمند به خدمات ویژه هستند.

وی افزود: متاسفانه مرکز آمار ایران تعداد معلولان را یک میلیون و ۱۱۶۰ نفر اعلام کرده است. این در حالی است که حتی در کشورهای پیشرفته جهان با همه برنامه ریزی‌ها و خدماتی که ارائه می‌دهند، حدود ۱۲ درصد از جمعیت جامعه، افراد دارای معلولیت هستند. در آمریکا حدود ۱۸ درصد جمعیت معلول هستند.

مدیرعامل انجمن ندای معلولان ایران افزود: افراد سالم جامعه از بسیاری سوبسیدهای حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند، ولی یک فرد دارای معلولیت با این شلوغی‌ها نمی‌تواند اتوبوس و مترو سوار شود.

وی افزود: در مترو اکثر اوقات آسانسورها فعال نیستند و به طور کلی برای معلولان رفتن به مترو و اتوبوس مشکل است. مضاف بر اینکه بعضی رانندگان تاکسی در برخورد با معلولان رفتار خوبی ندارند و به محض دیدن ویلچر یک معلول، رویشان را بر می‌گردانند و می‌روند.

او افزود: معلولان باید از سرویس‌های اختصاصی‌تر مثل تاکسی دربست استفاده کنند، بنابراین هزینه حمل و نقل معلولان چند برابر می‌شود. افراد دارای معلولیت نمی توانند از سوبسیدهای حمل و نقل عمومی استفاده کنند، بنابراین شهرداری‌ها باید ملزم شوند، این سوبسید‌ها را که در عمل به معلولان تعلق نمی‌گیرد به ایشان برگردانند.

مدیرعامل انجمن ندای معلولان ایران افزود: سامانه حمل و نقل شهری معلولین و جانبازان اخیرا راه افتاده است که در روز به ۶۰۰ تا هزار نفر سرویس می‌دهد، اما فقط در تهران است و در خود تهران هم حداقل ۱۰۰ هزار نفر افراد دارای معلولیت وجود دارد که نیازمند خدمات ویژه حمل و نقل هستند و از سوبسیدها نمی‌توانند استفاده کنند.

وی گفت: گزارش‌های زیادی از عدم پرداختی مستمری‌ها به معلولان وجود دارد. ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد  ما با اصل این موضوع مشکل داریم. آیا ۷۵۰ هزار تومان مستمری کفاف زندگی یک معلول را می‌دهد؟ واقعا بر روی این مستمری نمی‌توان حساب کرد.

کاری تاکید کرد: اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از معلولان باید در دستور کار قرار بگیرد که آن هم مستلزم تامین اعتبار آن هست که حداقل همین افراد شناسایی شده پوشش داده شوند.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط

هر گونه کپی برداری از ساعت سلامت با ذکر منبع بلامانع است

آگهی
Previous slide
Next slide
...

تقویم اخبار

تیر 1403
ش ی د س چ پ ج
 1112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
0607080910  

Generic filters

برچسب‌ها