Generic filters

هزینه خرید دستگاههای گرانقیمت اروپایی با وام 90 میلیون دلاری را چه کسی پرداخت می‌کند

معاون مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت  از خرید ۴۲ دستگاه ام آر آی، ۱۳ دستگاه سی تی اسکن ۱۲۸ اسلای و ۲ دستگاه سی تی اسکن ۲۵۶ اسلای با استفاده از وام 90 میلیون دلاری بانک جهانی خبر داده است اما معلوم نیست در نهایت آیا خرید این دستگاههای گرانقیمت به نفع مردم و نظام سلامت است یا به افزایش هزینه‌ها و آسیب مردم منجر می‌شود.

به گزارش ساعت سلامت معاون مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت در حالی از خرید این دستگاههای گرانقیمت اروپایی خبر می دهد که بیمارستانهای محل نصب این دستگاهها را اعلام نکرده است.

همچنین مشخص نیست در حالی که سرانه این دستگاهها در کلانشهرها بالاست در صورت نصب آنها در شهرهای کوچکی که ممکن است پزشک متخصص نیز نداشته باشند چگونه هزینه آنها از محل ارائه خدمات بازگردانده می شود؟ آیا نصب این دستگاهها به هدررفت منابع کشور و افزایش هزینه های القایی بر دوش بیماران و بیمه‌ها منجر نمی شود؟

چه کسی مسئول تجویزهای بی رویه است

اگر تجویز بی رویه سی تی اسکن و ام آر آی در شهرهای کوچک برای درآمدزایی و جبران هزینه خرید این دستگاهها در شهرهای کوچک و بزرگ صورت گیرد و حاصل آن افزایش آسیب های ناشی از اشعه این دستگاهها و افزایش سرطان در کشور باشد، چه کسی پاسخگو خواهد بود؟

سوالات زیادی در مورد خرید این دستگاهها، انتخاب برندهای اروپایی و تامین منابع آن از بودجه های دولتی، بیمه ها و جیب مردم وجود دارد که بی پاسخ مانده است.

حمید اسدی به مهر گفته است: همزمان با شروع پاندمی کرونا در جهان، نیاز کشورها به خرید و تأمین تجهیزات کرونایی شدت گرفت. ایران نیز در مرحله اول توانست یک وام ۴۵ میلیون دلاری بابت خرید تجهیزات مورد نیاز مبارزه با کرونا، از بانک جهانی دریافت کند.

وی افزود: وام بانک جهانی در اختیار یکی از نهادهای بین المللی قرار می‌گیرد و ایران نیز، وام را از طریق سازمان جهانی بهداشت، دریافت می‌کند.

دریافت وام دوم از بانک جهانی

اسدی ادامه داد: نیاز به توسعه زیرساخت‌های حوزه سلامت کشور در مبارزه با کرونا، باعث شد تا وزارت بهداشت بار دیگر برای دریافت وام از بانک جهانی اقدام کند. بر همین اساس، ۹۰ میلیون دلار برای خرید تجهیزات مورد نیاز در مبارزه با کرونا، از بانک جهانی دریافت شد.

وی با اشاره به دریافت وام بانک جهانی از طریق سازمان جهانی بهداشت، افزود: دریافت این وام، منجر به عقد ۳ قرارداد شد. به طوری که وزارت اقتصاد با بانک جهانی، قراردادی امضا کرد و قرارداد دوم نیز فی مابین سازمان جهانی بهداشت، بانک جهانی و وزارت بهداشت برای خرید تجهیزات امضا شد.

معاون مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت ادامه داد: در همین راستا، کارگروهی تشکیل و دبیرخانه کمیته اعتبارات بین الملل ریاست جمهوری و معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، بر انجام امور نظارت دارند.

اسدی با عنوان این مطلب که نیازهای حوزه سلامت از طریق معاونت‌های وزارت بهداشت جمع آوری شد، افزود: تقویت شبکه آزمایشگاهی و توسعه درمان در راستای مبارزه با کرونا، از اهداف دریافت وام دوم از بانک جهانی بود.

وی با تاکید بر این موضوع که نیازهای وزارت بهداشت به بانک جهانی اعلام و در لیست خرید قرار گرفت، تصریح کرد: تجهیزات مورد نیاز وزارت بهداشت به صورت مستقیم و غیر مستقیم در ارتباط با مبارزه با کرونا قرار داشت که به تأیید بانک جهانی رسید.

معاون مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت ادامه داد: نتایج ارزیابی شده توسط بانک جهانی، به سازمان جهانی بهداشت اعلام شد و در پی آن برای خرید تجهیزات، مناقصه بین المللی برگزار شد.

خرید دستگاه‌های ام آر آی و سی تی اسکن با وام بانک جهانی

به گفته وی، از محل وام ۹۰ میلیون دلاری بانک جهانی به وزارت بهداشت، ۴۲ دستگاه ام آر آی، ۱۳ دستگاه سی تی اسکن ۱۲۸ اسلای و ۲ دستگاه سی تی اسکن ۲۵۶ اسلای خریداری شد. این خریدها انجام شده و پیش بینی می‌کنیم از نیمه دوم اسفند ۱۴۰۱ به تدریج وارد کشور شود.

وی تاکید کرد: بخش دوم وام ۹۰ میلیون دلاری، مربوط به تقویت شبکه‌های آزمایشگاهی کشور است و بر همین اساس، شبکه جامع آزمایشگاهی تشکیل شد. بر همین اساس، بالغ بر ۱۲۰۰ قلم ملزومات آزمایشگاهی مورد نیاز به شکل مناقصه خریداری شده و از فروردین ۱۴۰۲، حمل آنها به کشور انجام خواهد شد.

پیشنهاد دریافت وام سوم به مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار

اسدی در ادامه به پیشنهاد وزارت بهداشت برای دریافت وام سوم از بانک جهانی اشاره کرد و گفت: ما پیگیر وام سوم هستیم که موافقت ضمنی هم از سوی بانک جهانی صورت گرفته که به امیدواریم در ادامه مذاکرات، به نتیجه برسد.

معاون مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه وام سوم را برای تکمیل شبکه آزمایشگاهی کشور نیاز داریم، افزود: پیشنهاد ما به بانک جهانی، ۲۰۰ میلیون دلار است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان خرید تجهیزات از داخل کشور با وام بانک جهانی وجود نداشت، گفت: این اقدام به ضرر کشور خواهد بود. زیرا ما بر اساس دلار و یورو خرید می‌کنیم که اگر می‌خواستیم تبدیل به ریال کنیم، هزینه‌های ما افزایش می‌یافت. ضمن اینکه بخشی از خریدهای ما، تولید داخل ندارد.

اسدی ادامه داد: خریدهای ما با مجوز شورای اقتصاد انجام می‌شود.

وی گفت: رویکرد مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت، تقویت شرکت‌های دانش بنیان در داخل کشور است. در برگزاری مناقصه‌های بین المللی برای خرید تجهیزات، دو شرط وجود دارد. نخست اینکه دستگاه به روز بوده و تولید آنها مربوط به ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ باشد و دارای پلتفرم ۲۰۱۶ به بالا باشند.

مبدا خریدها از کدام برند و کشورها بوده است

اسدی در رابطه با کشورهایی که خرید تجهیزات را انجام داده‌ایم، گفت: تجهیزات سرمایه‌ای را اغلب از اروپا خریداری کرده‌ایم و ملزومات آزمایشگاهی نیز از اروپا و چین بوده است.

معاون مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت، در ارتباط با چگونگی توزیع تجهیزات و ملزوماتی که از محل وام بانک جهانی خریداری شده است، افزود: توزیع آنها بر اساس نظام سطح بندی و شاخص‌های جمعیتی صورت می‌گیرد. به طوری که دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، نیازهای خود را اعلام می‌کنند و ما بر اساس شاخص‌ها، توزیع را انجام می‌دهیم.

نحوه بازپرداخت وام‌های بانک جهانی

وی در خصوص زمان بازگشت وام‌ها و سود آنها نیز گفت: اصولاً وام‌های بانک جهانی با نرخ بهره پایین اعطا می‌شود. زمان شروع اقساط وام نیز بعد از یک دوره تنفس یک ساله، آغاز می‌شود و می‌بایست در مدت ۴ تا ۵ سال نسبت به تسویه وام اقدام کرد.

معاون مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت، در خصوص منابع اعتباری برای بازگشت وام، افزود: تأمین اعتبار این وام‌ها از بودجه دولت صورت می‌گیرد.

معاون مرکز هماهنگی اقتصادی وزارت بهداشت از خرید این دستگاهها در شرایط اقتصادی فعلی نظام سلامت که سازمانهای بیمه گر در پرداخت هزینه داروها و تجهیزات پزشکی بیماران عقب ماندگی دارند و با وجود کسری بودجه وزارت بهداشت دفاع می کند اما باید دید آیا این تصمیم تا چه اندازه بر اساس قوانین کشور، قانون برنامه و اولویت های نظام سلامت اتخاذ شده است.

اخبار مرتبط

پشت پرده وام ۹۲ میلیون یورویی بانک جهانی؛ گرانترین دستگاههای تصویربرداری کجا می‌روند؟: هزینه خرید دستگاههای گرانقیمت اروپایی با وام 90 میلیون دلاری را چه کسی پرداخت می‌کند

اخبار مرتبط

هر گونه کپی برداری از ساعت سلامت با ذکر منبع بلامانع است

آگهی
Previous slide
Next slide
...

تقویم اخبار

تیر 1403
ش ی د س چ پ ج
 1112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
0607080910  

Generic filters

برچسب‌ها