Generic filters
مسئول بخش روانشناسی محک:

دوستی با کودکان مبتلا به سرطان بخشی از درمان است

دوستی کودکان

نیاز به برقراری ارتباط اجتماعی، داشتن رابطه بین فردی مؤثر و در نهایت دوستی، از نیازهای اساسی انسان‌هاست. دوستی بر شباهت‌ها، درک متقابل و همدلی که بین دو طرف اتفاق می‌افتد، تأکید می‌کند و تعریف آن از یک معاشرت ساده فراتر می‌رود.

به گزارش ساعت سلامت به نقل از محک، صمیمیت رکن اصلی ایجاد رابطه دوستانه است. پس اگر دو نفر رابطه‌ صمیمانه‌ای را در کنار هم داشته باشند. با وجود تفاوت‌هایی که دارند. به شباهت‌های هم پی می‌برند و می‌توانند با یکدیگر همدلانه صحبت کنند.اینجاست که دوستی شکل می‌گیرد.

 این بخشی از صحبت‌های نازنین خسروی، دکترای روانشناسی سلامت، مسئول بخش روانشناسی محک است.

دکتر خسروی در ادامه با اشاره به موارد مهمی که باعث ایجاد روابط دوستانه بین افراد می‌شود می‌افزاید: اصلی‌ترین مسئله‌ای که فرد را به سمت دوست شدن با دیگری از جنس خود می‌برد، خود‌شناسی است. به این معنا که فرد در گام اول باید خود را بشناسد. و به خودآگاهی در قبال خود و ویژگی‌های فردی خود دست یابد.

مسئول بخش روانشناسی محک می گوید دوستی در محک نقش بسیار مهمی دارد. حوزه فعالیت محک مربوط به کودک و نوجوان است و دوستی‌ها اغلب در همین سنین شکل می‌گیرد،.

او می افزاید: بررسی روابط کودکان و نوجوانان با یکدیگر و بنابراین روابط خانواده آنها از سوی روان‌شناسان محک حائز اهمیت است. محک فقط تهران نیست بلکه همه کودکان مبتلا به سرطان کشور، تحت حمایت محک هستند. بنابراین با طیف گسترده‌ای از فرهنگ‌ها، گویش‌ها، ساختارهای اجتماعی و ساختارهای شناختی در میان فرزندانمان مواجه‌ایم.

دکتر خسروی می گوید: در اولین نگاه به نظر می‌رسد کودکان با هم تفاوت‌های زیادی دارند. ولی آنها برای هدف مشترک درمان، زیر سقف بیمارستان محک قرار می‌گیرند و این یکی از موضوعاتی است که منجر به دوستی آنها می‌شود. چرا که تفاوت‌ها، کنجکاوی را با خود به همراه می‌آورد.

او می افزاید: کنجکاوی در خصوص محل زندگی، نوع بیماری و حتی چگونگی درمان. کنجکاوی باب گفتگو می‌شود، گفتگو نقاط اشتراک را با خود به همراه دارد و وجود نقاط مشترک در شکل‌گیری روابط دوستانه بسیار مهم است.

عدم قضاوت و پذیرش بی قید و شرط

روانشناس محک می‌گوید: عدم قضاوت و پذیرش بی‌قید و شرط، ویژگی دوستی در محک است. نوجوانی که قبل از بیماری خود در فضای عادی جامعه، مراودات اجتماعی خود را با همسالان داشته حالا با تغییراتی که ناشی از بیماری است، گوشه‌گیر می‌شود، به دلیل تفاوتی که با بقیه همسالان خود دارد دیگران او را قضاوت می‌کنند، دچار افسردگی و اضطراب می‌شود.

او می افزاید: این نوجوان وقتی در فضای بیمارستان قرار می‌گیرد با کودکان و نوجوانان همسن و سالش مواجه می‌شود که نه تنها او را بدون هیچ قضاوتی درخصوص ظاهر و شرایط جسمی‌اش می‌پذیرد بلکه با او در این تغییرات تاحدی مشترک است. و این مسئله، بستر دوستی در محک را فراهم می‌آورد.

مسئول بخش روانشناسی محک می‌افزاید: رسیدن به نتیجه درمان در این بیماری، یک روند طولانی دارد. این روند هم برای بیمار، هم خانواده و هم برای کادر درمان، مسیری فرسایشی را ایجاد می‌کند. گویی که همه افراد در مسیر درمان، به برقراری رابطه نیازمندند تا سبب تسهیل روند درمان شوند. پس این گروه به یک خانواده تبدیل شده و یک ارتباط صمیمی بین آن‌ها شکل می‌گیرد.

خسروی می‌گوید: دلایلی چون تفاوت‌های فرهنگی، پذیرش‌های بی‌قید و شرط و عدم قضاوت‌هایی که در محک اتفاق می‌افتد و همچنین نیاز به آرامش‌ و کاهش اضطراب درونی ناشی از حضور در فضای بیمارستان، دوستی‌ها را در محک شکل می‌دهد .این روابط دوستانه خیلی عمیق‌تر از دوستی‌هایی است که در فضای جامعه با آن مواجه‌ایم.

اخبار مرتبط

هر گونه کپی برداری از ساعت سلامت با ذکر منبع بلامانع است

آگهی
Previous slide
Next slide
...

تقویم اخبار

تیر 1403
ش ی د س چ پ ج
 1112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
0607080910  

Generic filters

برچسب‌ها