وزیر بهداشت گفت: مشکل فرهنگی کشور این است که بخش زیادی از سوغاتی ها و غذاها دارای قند فراوان هستند که برای سلامت افراد مشکل ساز بوده و بیماری دیابت را افزایش می دهد.
به گزارش ساعت سلامت، نخستین جلسه شورای عالی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور پس از ۲۰ سال به ریاست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در وزارت بهداشت برگزار شد.
دکتر بهرام عین اللهی در این جلسه و در جمع اعضای شورای عالی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی ضمن تأکید بر تدوین نقشه تغذیه کشور گفت: توجه ویژه به تغذیه در مناطق محروم از وظایف ماست و برای توجه به تغذیه مردم در مناطق محروم باید برنامه عملیاتی تدوین و اجرایی شود.
وی در بیستمین جلسه شورای عالی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: لازم است در این نقشه، مناطق آبی، قرمز، نارنجی و زرد کشور از نظر وضعیت تغذیه مشخص باشد تا بتوان آمایش سرزمینی لازم در موضوع تغذیه را صورت داده و سیاستگذاری کرد.
لزوم توجه ویژه به تغذیه در مناطق محروم
وزیر بهداشت همچنین با تاکید بر ضرورت ایجاد ارتباط وسیع این انستیتو با بخش های دانشگاهی و صنعتی کشور افزود: توجه ویژه به تغذیه در مناطق محروم از وظایف ماست که برای آن باید برنامه عملیاتی تدوین و اجرایی شود.
وی گفت: این انستیتو از نقاط قوت وزارت بهداشت است که علاوه بر تحقیق، در برنامه ریزی و اجرا هم نقش دارد و سایر سازمان های مرتبط باید از این انستیتو به عنوان اتاق فکر استفاده کنند.
دکتر عین اللهی ادامه داد: مشکل فرهنگی کشور این است که بخش زیادی از سوغاتی ها و غذاها دارای قند فراوان هستند که برای سلامت افراد مشکل ساز بوده و بیماری دیابت را افزایش می دهد. لذا برخی نقاط کشور که مشکل دیابت بیشتری نسبت به مناطق دیگر دارند، باید در برنامه ریزی ها و تدوین نقشه تغذیه مورد توجه ویژه قرار گیرند.
وی با اشاره به این که بیماری از طریق غذا و هوا ایجاد می شود و باید برای کنترل آن برنامه ریزی کرد، افزود: برنامه های هر استان برای تغذیه باید خاص آن استان باشد؛ زیرا مشکلات استان ها نیز بومی و وابسته به شرایط هر استان است.
وزیر بهداشت با تأکید بر الگوسازی به عنوان یک راهبرد در تغذیه، اظهار داشت: باید رستوران های استانداردی که غذای سالم تهیه و توزیع می کنند، در استان های گوناگون وجود داشته و مورد تشویق قرار گیرند.
وی تربیت نیروی انسانی متخصص تغذیه در دانشگاه های علوم پزشکی کشور را اقدامی راهبردی دانست و بر آموزش بهورزان و مراقبان سلامت در زمینه تغذیه تاکید کرد.
منبع: وبدا
اخبار مرتبط:
اپیدمی ترسناک کبد چرب در حال وقوع است
۵۶ درصد افراد بالای ۱۸ سال ایران چاق هستند