Generic filters

باز هم ادعای عجیب معاون درمان: درمان نیمی از مردم رایگان است

معاون درمان

معاون درمان وزارت بهداشت بار دیگر ادعایی را مطرح کرد که با واقعیت فاصله دارد او اخیرا گفته است: نیمی از مردم کشور در دولت سیزدهم از درمان رایگان برخوردار شده‌اند.

به گزارش ساعت سلامت، دکتر سعید کریمی که اظهارات او همواره مورد بحث قرار می گیرد این بار در آخرین روزهای فعالیت دولت سیزدهم در یک نشست خبری گفته است: حفاظت مالی از مردم در حوزه درمان از اقدامات دولت سیزدهم طی سه سال گذشته بوده است و ۳۳ میلیون نفر از جمعیت کشور از مسیر «ارجاع» از خدمات درمان رایگان برخوردار هستند.

این اظهارات در حالی انجام می شود که شاخص مهم پرداخت از جیب مردم برای سلامت که یکی از شاخص های مهم اقتصاد سلامت است به طور رسمی از سوی معاون درمان وزیر بهداشت اعلام نشده اما چندی پیش مهدی رضایی معاون سازمان بیمه سلامت اعلام کرد که میزان پرداخت از جیب مردم به بیش از 70 درصد افزایش یافته است.

این صحبت ها در حالی مطرح می شود که بر اساس قانون برنامه توسعه پنجم و ششم سهم مردم از هزینه های سلامت باید به زیر 30 درصد کاهش پیدا کند و دولت و بیمه ها باید 70 درصد هزینه های سلامت مردم را تقبل کنند، بنابراین این شاخص برعکس شده و وضعیت بسیار نامناسبی را نشان می دهد.

مردم به وضوح افزایش هزینه های درمان را احساس می کنند زیرا برای کوچکترین بیماری باید برای ویزیت پزشک و البته آزمایش ها و خدمات رادیولوژی که اکثر پزشکان برای تشخیص بیماری تجویز می کنند، چندین میلیون تومان هزینه کنند که البته از توان بسیاری از مردم خارج است.

مراجعه به بیمارستانهای دولتی شلوغ، پر ازدحام و نوبت های طولانی نیز برای بسیاری از مردم امکانپذیر نیست و بسیاری از مردم مراجعه به این مراکز را به خصوص برای خدمات سرپایی به علت نوبت های طولانی، معطلی و در مواردی مسیر طولانی کنار می گذارند و به مراکز خصوصی می روند که گران است. ضمن اینکه خدمات مراکز دولتی نیز به هیچوجه رایگان نیست.

وزارت بهداشت فقط اعلام کرده که خدمات درمان کودکان زیر 7 سال رایگان شده که آن هم البته در بسیاری از موارد شامل دارو و تجهیزات پزشکی که بیماران برای تهیه آن به بیرون هدایت می شوند، نیست.

به این ترتیب هزینه های خدمات تشخیصی و درمانی مردم به خصوص خدماتی مانند تصویربرداری و دندانپزشکی در سالهای اخیر به قدری بالا رفته که از توان بسیاری از مردم خارج شده و حتما شاخص درصد جمعیتی که به خاطر هزینه های سلامت فقیر می‌شوند افزایش یافته، شاخصی که وزارت بهداشت از اعلام رسمی آن سر باز می زند.

نظام ارجاع و پزشکی خانواده نیز که معاون درمان وزارت بهداشت ادعای اجرای آن را البته با تغییر نام به «برنامه سلامت خانواده» دارد هنوز برای اکثریت مردم به خصوص در شهرها اجرا نشده است.

سعید کریمی در اجلاس معاونان درمان دانشکده ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در وزارت بهداشت، گفته است: ساکنان شهرهای کمتر از ۲۰ هزار نفر، افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، سه دهک اول جامعه و عشایر کشور، جمعیت ۳۳ میلیون نفری هستند که از مسیر ارجاع از درمان رایگان برخوردار هستند.

وی افزود: با احتساب اجرایی شدن طرح درمان رایگان کودکان کمتر از هفت سال نیز حدود ۸ میلیون نفر از کودکان کمتر از ۷ سال از درمان رایگان در کشور برخوردار شده‌اند.

وی ادامه داد: با توجه به جمعیت ۳۳ میلیون نفری برخوردار از درمان رایگان از مسیر ارجاع و جمعیت ۸ میلیون نفری کودکان کمتر از ۷ سال که از درمان رایگان برخوردار هستند، می‌توان گفت هم اکنون نیمی از جمعیت کشور از درمان رایگان برخوردار شده اند و وعده شهید رئیسی درباره کاهش هزینه‌های درمانی محقق شده است.

 معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: در دولت سیزدهم طی سه سال ۱۷ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور در بخش دولتی افزوده شد. این تعداد تخت معادل ۱۳ درصد از ظرفیت کل تخت‌های بیمارستانی کشور است. همچنین سه هزار تخت به ظرفیت تخت‌های مراقبت های ویژه کشور اضافه شد و تعداد تخت‌های ICU کودکان نیز از ۵۰۰ تخت به ۱۰۵۰ رسیده است.

 وی گفت: جهاد بیمارستان‌سازی که در دولت سیزدهم شروع شد همچنان ادامه دارد. به عنوان مثال تعداد تخت های بیمارستانی شهرستان تربت حیدریه از ۳۰۰ تخت به 600 تخت افزایش یافته است. همچنین ۶۷ مرکز ارائه خدمات دندانپزشکی در بخش دولتی به شبکه درمانی کشور اضافه شده که اغلب این مراکز در مناطق محروم مستقر هستند.

 معاون درمان وزارت بهداشت گفت: تجهیزات بیمارستانی در دوران پاندمی ویروس کرونا مستهلک شدند. بنابراین۳۸۰ دستگاه که از تکنولوژی بالایی برخوردار هستند و حدود یک میلیون دلار قیمت دارند را در اختیار بیمارستان‌ها قرار دادیم. همچنین هزار و 453 دستگاه دیالیز تهیه و در اختیار بیمارستان‌ها قرار داده شد.

 وی افزود: تاسیس صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج از دیگر اقدامات دولت سیزدهم است. پیش از این دولت ۱۶ بیماری خاص و صعب‌العلاج از حمایت بیمه‌ای برخوردار بودند و هم اکنون 107 گروه بیماری از خدمات صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج برخوردار هستند.

 کریمی درباره بودجه صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج نیز گفت: در نخستین سال شکل‌گیری صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج، بودجه تخصیص یافته به این صندوق معادل ۵ همت بود که این بودجه در سال گذشته به 7 و امسال به 9 همت افزایش یافت.

دکتر کریمی البته نگفت که از این بودجه های مصوب و اسمی چقدر در عمل محقق و پرداخت شده است و صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج چقدر کسری بودجه دارد و البته وضعیت این بیماران به خصوص بیماران خاص که با کمبود دارو و نارضایتی های بسیاری مواجه هستند، چگونه است.

 وی با اشاره به کاشت رایگان حلزون شنوایی برای کودکان زیر 4 سال، ابزار داشت: پیش از این دولت، حدود دو هزار کودک در لیست انتظار کاشت حلزون شنوایی قرار داشتند ولی در حال حاضر هیچ کودکی در صف انتظار کاشت حلزون شنوایی قرار ندارد.

وی گفت: اگر حلزون شنوایی پیش از سن ۴ سالگی برای کودکان کاشته نشود، کودک نه تنها قدرت شنوایی خود را از دست می‌دهد بلکه قدرت تکلم نیز نخواهند داشت.

 معاون درمان وزارت بهداشت در خصوص راه اندازی مراکز درمان ناباوری سطح دو گفت: در این دولت ۸۷ مرکز درمان ناباروری سطح دو در کشور ایجاد شده است. پیش از دولت سیزدهم، هیچ مرکز درمان ناباوری سطح ۲ در کشور وجود نداشت اما اکنون در تمام دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی کشور حداقل یک مرکز درمان ناباروری سطح ۲ وجود دارد.

  دکتر کریمی افزود: تاکنون ۳۷ هزار و ۴۹۲ نفر برای درمان ناباروری به مراکز سطح ۲ مراجعه کرده‌اند که منجر به موفقیت ۳۰ درصدی در درمان ناباروری شده است.

وی گفت: ۱۲۶ مرکز درمان ناباروری سطح ۳ نیز در تمام استان‌های کشور وجود دارد که از این تعداد ۵۰ مرکز دولتی و بقیه خصوصی هستند. تاکنون یک میلیون و ۱۱۲ هزار و ۶۸۳ نفر برای دریافت خدمات تخصصی به مراکز درمانی سطح ۳ مراجعه و 36 هزار نفر خدمات موفق IVF دریافت کرده‌اند.

 معاون درمان وزارت بهداشت یادآور شد: مراکز درمان ناباروری سطح ۳، خدمات درمانی فوق تخصصی را به مراجعه کنندگان ارائه می‌دهند. حدود ۳۰ تا ۳۴ درصد از افرادی که ناباروری را تجربه می‌کنند، خدمات ICI دریافت کرده‌اند.

 دکتر کریمی درباره پوشش بیمه خدمات درمان ناباروری نیز اظهار داشت: ۹۰ درصد خدمات درمان ناباروری چه در بخش سرپایی و چه در بخش بستری و ۳۳ خدمت مربوط به اقدامات جراحی در حوزه درمان ناباروری، تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

 وی افزود: زایمان در مراکز درمانی دولتی به صورت رایگان انجام می‌شود. ۳۳۳ هزار و ۸۱۰ مورد زایمان رایگان طی سال گذشته در مراکز دولتی انجام شده است.

این آمار معاون درمان وزارت بهداشت نیز جالب توجه است زیرا از حدود یک میلیون تولد سالانه در کشور فقط حدود یک سوم آن در بخش دولتی و رایگان است و بقیه آن مشمول دریافت هزینه یا سزارین است.

 دکتر کریمی توجه دولت سیزدهم به پرسنل نظام سلامت را مورد اشاره قرار داد و گفت: موضوع معیشت پزشکان جوانی که به تازگی فارغ‌ا لتحصیل شده‌اند باید در کانون توجه قرار گیرد. پزشکان جوانی که به تازگی فارغ التحصیل شده‌اند باید دوره طرح خود را بگذرانند. قانون طرح در سال 1353 به تصویب رسیده و میزان دریافتی یک پزشک طرحی هم اکنون حدود ۱۲ میلیون تومان است.

 وی ادامه داد: دولت سیزدهم، موضوع ماندگاری پزشکان طرحی در مناطق محروم را در کانون توجه قرار داد و با سازمان اداری و استخدامی در این خصوص توافقاتی حاصل کرد.

معاون وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر، پزشکانی که در مناطق محروم مشغول به فعالیت هستند برای هر روز ماندگاری در این مناطق مبلغ یک میلیون و 500 هزار تومان دریافت می‌کنند. همچنین مبلغ ماندگاری پزشکان در مناطق محروم تا پایان اسفند ماه سال گذشته پرداخت شده است.

 معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: علاوه بر ماندگاری در مناطق محروم، «حق مقیمی» برای پزشکان در نظر گرفته‌ شده است. حق مقیمی پزشکان در روزهای تعطیل معادل ۴ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان است و این مبلغ برای روزهای غیرتعطیل نیز ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان لحاظ شده است.

 وی اظهار کرد: پزشکانی که در مراکز درمانی مناطق محروم مشغول به فعالیت هستند مشمول دریافت تعرفه بخش خصوصی می‌شوند. میزان تعرفه‌های پزشکی در سال جاری تا حد قابل قبولی افزایش یافت ولی این افزایش نمی‌تواند عقب افتادگی ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته را جبران کند.

 معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه تعرفه‌های پزشکی به مدت ۱۰ سال فریز شده بود، گفت: نسبت تعرفه‌های پزشکی با هزینه‌های جاری یک مطب هماهنگ نبود. در ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم رقم ویزیت پزشکان عمومی ۴۴ هزار تومان بود که در حال حاضر به ۱۲۴ هزار تومان رسیده است.

کریمی گفت:‌ ویزیت ۶۰ هزار تومانی پزشکان متخصص را به ۱۸۰ هزار تومان افزایش دادیم. در حال حاضر، ویزیت پزشکان فوق‌تخصص نیز ۲۴۰ هزار تومان است که این عدد نیز در سال 1400 حدود ۸۳ هزار تومان بود.

 وی درباره پوشش‌های بیمه‌ای نیز گفت: متاسفانه پوشش‌های بیمه‌ای مطلوب نیست و پرداختی‌ها بیمه ها با تاخیر انجام می‌شود. بیمه‌ها، بسیاری از خدمات بخش خصوصی را تحت پوشش قرار نمی‌دهند. بالغ بر ۹۰ درصد درآمد بیمارستان‌های بخش دولتی با پرداخت بیمه‌ها صورت می‌گیرد اما پرداخت‌ها با تاخیر است.

دکتر کریمی افزود: در این دولت دو هزار و ۵۰۰ پزشک غیرتمام وقت و هزار و ۷۰۰ پزشک تمام‌وقت به بدنه وزارت بهداشت ملحق شدند.

وی ادامه داد: تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از دیگر برنامه‌های اجرایی دولت سیزدهم است. قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از 16 سال وقفه در این دولت اجرایی شد.

 معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به صدور مجوز احداث مراکز درمانی خصوصی، گفت: مجوز احداث ۶۵ بیمارستان خصوصی صادر شده است. همچنین ۱۴۳ مرکز رادیوتراپی و تصویربرداری بخش خصوصی احداث شده و این مراکز می‌توانند به بخش دولتی کمک کنند.

 دکتر کریمی ادامه داد: در حال حاضر ۲۹۰ مرکز درمانی دارای مجوز ارائه خدمات گردشگری سلامت هستند. سال ۱۴۰۱ میزان گردشگران سلامت معادل یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بود که این عدد در سال گذشته به یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر رسید.

وی گفت: این افراد پس از ورود به کشورمان، خدمت دریافت کرده و از کشور خارج شده‌اند که درآمد حاصل از گردشگری سلامت برای کشور معادل یک میلیارد و ۳۰۰ هزار دلار بوده است.

وی با اشاره به تشکیل قرارگاه نظارت بر مراکز درمانی در دولت سیزدهم، تاکید کرد: این قرارگاه ۳۵۸ پرونده کلان را مورد بررسی قرار داده است. همچنین در سال گذشته ۵ هزار و ۷۶۰ مرکز غیر مجاز که خدمات پزشکی ارائه می کردند، تعطیل شدند. خلاء قانونی سبب فعالیت مراکز غیر مجاز می‌شود چرا که جریمه فعالیت مراکز غیر مجاز حدود ۵ میلیون تومان است و بازدارنده نیست.

 معاون درمان وزارت بهداشت گفت: درمان و تشخیص بیماری هپاتیت C در کشور رایگان شده و این بیماری تحت پوشش حمایتی صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج قرار گرفته است.

 معاون درمان وزارت بهداشت درباره خدمات توانبخشی نیز گفت: تعداد تخت‌های توانبخشی در دولت سیزدهم افزایش یافته است. پیش از دولت سیزدهم تعداد این تخت ها ۸۵ تخت بود که در حال حاضر به ۳۰۰ تخت رسیده است و در نظر داریم تعداد این تخت‌ها را به ۸۰۰ مورد افزایش دهیم.

کریمی درباره آمار اهدای عضو در کشور نیز گفت: شاخص PMP که شاخص اهدای عضو به حساب می‌آید افزایش یافته و به عدد ۱۴.۲ درصد رسیده است.

اخبار مرتبط

هر گونه کپی برداری از ساعت سلامت با ذکر منبع بلامانع است

آگهی
Previous slide
Next slide
...

تقویم اخبار

خرداد 1403
ش ی د س چ پ ج
12131415161718
19202122232425
26272829303101
02030405060708
091011  

Generic filters

برچسب‌ها