Generic filters

آخرین وضعیت کرونا در ایران

کرونا

عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه هنوز از پاندمی کرونا خارج نشده‌ایم، گفت: تمام تعاریف پاندمی (همه‌گیری جهانی) وجود دارد و اینکه بخواهیم دچار عادی انگاری شویم بسیار خطرناک است.

به گزارش ساعت سلامت به نقل از ایسنا، دکتر مجید مختاری با اشاره شناسایی سویه جدید امیکرون در هند به نام  BA2.75 افزود:  هنوز سویه هندی BA2.75 در ایران مشاهده نشده است. و سویه غالب کرونا در البته روند منحنی موارد ابتلا به سمت بالا است. ولی هنوز روندی مانند آنچه که در گذشته تجربه کردیم رخ نداده است. و آمار ابتلاها به بالای ۱۰ هزار نفر در روز نرسیده است.

وی افزود: البته مرگ و میر کرونایی نسبت به چند هفته قبل افزایش داشته است. و با افزایش موارد ابتلای روزانه پس از دو هفته آمار فوتی‌ها هم ممکن است، تغییر کند.

عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا گفت: خوشبختانه در مجموع میزان مرگ و میر در ابتلا به سویه BA4 و  BA5نسبت به دلتا بسیار پایین‌تر است. و علی‌رغم سرایت‌پذیری بالای این سویه جدید اما با افزایش بارز مرگ و میر مواجه نبودیم. و شرایط تحت کنترل بوده است.

وی ادامه داد: امیدواریم با رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی، حفظ فاصله‌گذاری فیزیکی و عدم تردد غیر ضروری، کاهش موارد ابتلا را شاهد باشیم.

جزئیاتی از سویه جدید کرونا در هند

وی درباره سویه BA2.75گفت: این سویه از کرونا برخواسته از هند است. و به سرعت پس از ایالت‌های متفاوت هند،‌ چندین ایالت آمریکا و بخش‌هایی از اروپا را درگیر کرد. هنوز مطالعات گسترده‌ای از سویه هندی BA2.75در دست نیست. اما بر اساس گزارشات از کشورهایی که درگیر این سویه شده‌اند. مشخص شده است که علی‌رغم اینکه سرایت پذیری سویه هندی BA2.75حدود ۱.۵ یا ۲ برابر بیش از BA4 و  BA5 است. اما مرگ و میر در این زیرسویه با سایر زیرسویه‌ها تفاوتی نداشته است.

مختاری افزود: بر این اساس هنوزBA2.75  به عنوان سویه نگران کننده در نظر گرفته نمی‌شود. و سازمان بهداشت جهانی در حال رصد آن است. بنابراین فعلا نباید ترس و ارعابی از این سویه وجود داشته باشد.

وی درباره روند طی شدن موج هفتم کرونا در کشور و زمان رسیدن به قله موج، گفت: پیش‌بینی این پیک‌ها سخت است و امکان بروز اشتباه در پیش‌بینی وجود دارد. زیرا متغیر مهمی مانند رفتار اجتماعی هم وجود دارد. با آزاد شدن ترددها، مسافرت‌ها،‌ مراسمات مختلف، کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی و… روند ابتلا افزایشی می‌شود ولی اگر مراعات اجتماعی صورت گیرد می‌توان شرایط را تاحدودی کنترل کرد.

عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا افزود: در مورد زمان قرار گرفتن در قله این موج، دو تا سه هفته آینده که از برخی مناسبت‌های مهم گذر کرده باشیم، بهتر می‌توان صحبت کرد.

آمار پایین واکسیناسیون اولیه گروه سنی زیر ۱۸ سال

وی در خصوص تزریق دزهای یادآور واکسن کرونا در گروه سنی زیر ۱۸ سال،‌ اظهار کرد: در حال حاضر در این زمینه تصمیم‌گیری تازه‌ای صورت نگرفته است. اما در گروه سنی زیر ۱۸ سال حتی برای انجام واکسیناسیون اولیه ( دو دز واکسن) هم عقب هستیم. دز یادآور برای این گروه سنی بویژه دز چهارم در گروهی از افراد کمتر از ۱۸ سال ضروری است که دچار بیماری‌های زمینه‌ای عمده یا نقص سیستم ایمنی باشند.

مختاری درباره عمده مبتلایان به دو زیرسویه BA4 و  BA5، گفت: این سویه گرایش بیشتری به سمت جوانان دارد. افراد مسنی‌ که درگیر می‌شوند در خطر بستری در بیمارستان بویژه بخش‌های ویژه هستند. ولی افرادی از این گروه که واکسینه شده‌اند بویژه کسانی که دز ۳ و ۴ را دریافت کردند آمار کمتری از مبتلایان را به خود اختصاص می‌دهند. این درحالی است که مرگ و میر هم در این گروه افراد کاهش داشته است.

وی افزود: باید به یاد داشته باشیم که ۸۰ درصد فوتی‌های کرونا در جهان مربوط به افراد بالای ۶۵ سالی است. که واکسن تزریق نکرده‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که افراد چه مدت پس از ابتلا به کرونا دیگر ناقل بیماری نیستند و می‌توانند از قرنطینه خارج شوند، گفت: اکثرعلائم بیماری در سویه جدید در سه روز اول بروز پیدا می‌کند. و شدت علائم از روز چهارم شروع به کاهش می‌کند. دور بودن از محیط کار و قرنطینه وابسته به از بین رفتن علائم آن هم بدون استفاده از دارو است. به طور کلی تا ۵ روز قرنطینه توصیه می‌شود.

علائم کرونا در مبتلایان به BA4 و  BA5

وی افزود: عمده علائم ابتلا به زیرسویه‌های BA4 و BA5شامل سردرد، آبریزش بینی، عطسه، سوزش گلو، سرفه خشک، گرفتگی یا درد در قفسه سینه، تنگی نفس مختصر، درگیری سیستم گوارش و اسهال و استفراغ، تب (که چندان بارز نیست)، خستگی مفرط و دردهای ماهیچه‌ای است. در ابتلا به این زیرسویه برخلاف سایر سویه‌ها، درگیری و از بین رفتن حس بویایی و چشایی بسیار کمتر است.

او با تاکید بر این که هنوز از پاندمی کرونا خارج نشده‌ایم، اظهار کرد: تمام تعاریف پاندمی (همه‌گیری جهانی) وجود دارد. و اینکه بخواهیم دچار عادی انگاری شویم بسیار خطرناک است. هنوز خیلی از کشورها آمارهای بالایی دارند و مسافرت‌ها هم انجام می‌شود. از مردم می‌خواهم تمام رعایت‌ها را انجام دهند. استفاده از ماسک همچنان در محیط‌های بسته و فاقد تهویه بسیار ضروری است.

اخبار مرتبط

هر گونه کپی برداری از ساعت سلامت با ذکر منبع بلامانع است

آگهی
Previous slide
Next slide
...

تقویم اخبار

تیر 1403
ش ی د س چ پ ج
 1112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
0607080910  

Generic filters

برچسب‌ها