Generic filters
عضو شورای عالی نظام پرستاری:

3 هزار پرستار سال گذشته از ایران مهاجرت کردند

پرستار

عضو شورای‌عالی نظام پرستاری گفت: در هر حالی که فقط 10 هزار دانشجوی پرستاری داریم. سال گذشته 3 هزار پرستار از ایران مهاجرت کردند.مهاجرت پرستاران دیگر مشکل نیست، بلکه به مرحله بحران رسیده است.

به گزارش ساعت سلامت، ابوالقاسم طالبی افزود: نسبت پرستار به تخت بیمارستانی در کشور ۹۵صدم به ‌ازای هر تخت است در حالی که میانگین جهانی آن 3 پرستار به ‌ازای هر تخت است.

وی گفت: خیلی از کشورها از این میانگین بالاتر هستند؛ طبق برنامه‌ای که چیده شده بود قرار بود در افق ۱۴۰۴نسبت پرستار به تخت 2.5 پرستار به ‌ازای هر تخت باشد در پایان برنامه ششم قرار بود  1.8 پرستار به ‌ازای هر تخت باشد که هیچکدام محقق نشد.

 نایب ‌رئیس دوم شورای‌ عالی نظام پرستاری گفت: در چند سال اخیر استخدام پرستاران به ‌صورت قطره چکانی بوده است. در حال حاضر حدود ۲۴۰هزار پرستار در کل کشور داریم که با توجه به تعداد تخت های بیمارستانی نسبت آنها به تخت بیمارستانی 95 صدم است.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم به استاندارد مناسب برسیم باید این نسبت‌ها سه برابر شود، اما استخدام نداریم؛ یعنی اگر ۲۴۰هزار پرستار هم بگیریم تازه می‌رسیم به ۱.۸ پرستار به هر تخت بیمارستانی و نسبت به استاندارد دو و نیم که میانگین جهانی است باز هم خیلی عقب هستیم.

 وی ادامه داد: اصلا زیبنده نظام سلامت ایران نیست که در داخل کشور پرستار تربیت کنیم و آنها به کشورهای دیگر مهاجرت کنند. سال گذشته نزدیک 3 هزار پرستارمهاجرت کردند، در صورتی‌که در دانشکده‌های پرستاری حدود ۱۰هزار نفر نیرو تربیت می‌شود یعنی در یک سال معادل یک سوم کل دانشجویان پرستاری از ایران رفتند و این حجم خروج از کشور فاجعه است.

 عضو شورای‌ عالی نظام پرستاری گفت: مهاجرت پرستاران از کشور دیگر مشکل نیست، بلکه به مرز بحران رسیده است، لازم است دولت مردان ما و کسانی که مسئول هستند و این آمارها را می‌شنوند فکری به حال این بحران بکنند.

وی افزود: وقتی استخدام نداشته باشیم برای تداوم خدمت به همکاران اضافه‌کار اجباری می‌دهند. اما طبق قانون بهره‌وری پرستاری این کار تخلف است. اگر اضافه‌کار اجیاری می‌دهید باید رضایت طرف مقابل جلب بشود، اما به دلیل نبود نیرو به آنها اضافه‌کار اجباری می‌دهیم و مبالغ این اضافه‌کار بسیار ناچیز است.

 ابوطالبی اضافه کرد: اضافه‌کاری اجباری باعث فرسودگی شغلی می‌شود تبعات آشکار آن ترک شغل است. به همین علت بسیاری از پرستاران فارغ التحصیل بعد از اینکه دوره طرح را گذراندند. در ایران شروع به کار نمی‌کنند و  به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند.

وی ادامه داد: در این شرایط تبعات پنهان کمبود نیرو و مهاجرت پرستاران افت کیفیت خدمات و آسیبی است که به بیماران وارد می‌شود.

 نایب ‌رئیس دوم شورای‌عالی نظام پرستاری گفت: قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بعد از 15 سال اجرایی شد. ۱۵سال اجازه ندادند که این قانون پا بگیرد بعد از ۱۵سال هم که اجرا شد، در تأمین منابع و در اجرای درست آن شدیداً سنگ‌اندازی می‌شود.

وی افزود: در بیشتر مراکز درمانی پرستار بین ۱۵ماه تا 18 ماه کارانه نگرفته اند و فقط اسم تعرفه‌گذاری برایشان آمده است. اما هیچ مبلغی دریافت نکردند. با این تورمی که در کشور داریم همکاران پرستار شدیدا از نظر معیشتی دچار مشکل هستند. انتظار داریم مسئولان بار دیگر اجازه بدهند تعرفه‌ها بازبینی می‌شود.

خبرنگار: معصومه حامدی بستان آباد

اخبار مرتبط

هر گونه کپی برداری از ساعت سلامت با ذکر منبع بلامانع است

آگهی
Previous slide
Next slide
...

تقویم اخبار

اردیبهشت 1403
ش ی د س چ پ ج
 121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
05060708091011

Generic filters

برچسب‌ها