Generic filters
معاون بهداشت وزارت بهداشت:

138 مبتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده‌اند

معاون بهداشت وزارت بهداشت شمار مبتلایان شناسایی شده به تب دنگی در ایران به 138 عنوان کرد و گفت: میزان مرگ و میر این بیماری مانند کرونا نیست و میزان مرگ و میر ناشی از تب دنگی حدود یک تا ۲ درصد است.

به گزارش ساعت سلامت، حسین فرشیدی گفت: پشه آئدس برای اولین بار در سال ۹۸ در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان شناسایی شد و اقدامات برای جلوگیری از گسترش زیست بوم این پشه در کشور از همان زمان آغاز گردید.

وی ادامه داد: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی یک سال پس از کشف این پشه، بیماری تب دنگی گسترش می‌یابد و خوشبختانه با ایجاد نظام مراقبت قوی، طی چهار سال و نیم گذشته از تکثیر بیماری تب دنگی در کشور جلوگیری شده است و در این مدت اگر پشه‌ای هم در منطقه‌ای از کشور مشاهده شده، این پشه‌ها آلوده نبوده‌اند.

فرشیدی افزود: با ورود بیماران از کشورهای حوزه خلیج فارس به ویژه دوبی از اردیبهشت امسال و با وجود اینکه بیشترین ساکنان دوبی از شهرستان‌های لار و گراش استان فارس هستند، مراقبت در این استان تشدید شد.

وی گفت در حال حاضر در استان‌هایی مانند بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، مازندران، گیلان و گلستان مراقبت‌ها بیشتر است. در این استان‌ها زندگی پشه آئدس در حداقل آب می‌تواند رخ دهد، حتی در استان‌هایی که از کولر آبی استفاده می‌کنند. زیرا پشه آئدس در این آب‌ها تخمک گذاری می‌کند و این تخمک‌ها حتی پس از خشک شدن آب‌ها می‌تواند تا یک سا ل و نیم زنده بماند و بارندگی باعث جان دادن دوباره به این تخمک‌ها و تبدیل آنها به پشه آئدس می‌شود.

فرشیدی افزود: تب، درد شکننده استخوان، بدن درد، تهوع و استفراغ از علائم بیماری تب دنگی ناشی از گزش پشه آئدس هستند. لذا اگر کسی این علائم اولیه داشت باید سریعاً به مراکز بهداشتی مراجعه کند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: در پاکستان و عراق هم این بیماری دیده شده و هر نوع ورود و خروج مسافر به کشور از این کشورها باید کنترل شود و هر مسافری در بدو ورود به کشور، باید سفرش به این کشورها را خبر دهد.

وی افزود: خطر بیماری در صورت عدم تشخیص زودهنگام و عدم مراقبت‌های لازم زیاد است. سند ملی مبارزه با پشه آئدس با امضای رئیس سازمان پدافند کشور به تمام دستگاه‌ها ابلاغ شده است. در این سند وظایف تمامی سازمان‌ها بیان شده که باید به نقش خود عمل کنند تا بتوانیم از این بیماری پیشگیری کنیم.

فرشیدی اضافه کرد: از ۲۶ اردیبهشت تا امروز، ۱۳۸ نفر به تب دنگی مبتلا شده‌اند که از این تعداد فقط ۷ نفر در داخل مبتلا و مابقی وارداتی هستند. از پاکستان ۴ مورد و بنین و عمان هرکدام یک مورد و امارات نیز ۱۲۵ مورد ابتلاء به کشور وارد شده‌اند. تا اوایل خرداد ماه، هیچ مورد انتقال داخلی نداشته‌ایم. در این بازه زمانی نیز یک نفر به دلیل ابتلاء به تب دنگی فوت کرده است.

وی گفت: تعداد ۷ مورد ابتلای داخلی بیانگر این است که بیماری را به خوبی کنترل کرده‌ایم. پشه آئدس در بندر خمیر و شهرستان سیریک در استان بوشهر شناسایی شد اما در حال حاضر پشه در این شهرها وجود ندارد. وضعیت تب دنگی در کشور امارات مساعد نیست، به نحوی که بیمارستان ایرانیان در این کشور هیچ تخت خالی ندارد.

معاون وزیر بهداشت افزود واکسن بیماری تب دنگی در حال سپری کردن مراحل کارآزمایی بالینی است البته ایران به واکسن تب دنگی نیاز ندارد، واکسن برای کشورهایی است که شرایط نامساعدی دارند.

فرشیدی درباره میزان مرگ و میر تب دنگی، گفت: میزان مرگ و میر این بیماری مانند کرونا نیست و میزان مرگ و میر ناشی از تب دنگی حدود یک تا ۲ درصد است.

وی با بیان اینکه باران در گسترش پشه آئدس اثرگذار است، افزود: بهسازی محیط از گسترش پشه آئدس جلوگیری می‌کند.

منبع: فارس

اخبار مرتبط

هر گونه کپی برداری از ساعت سلامت با ذکر منبع بلامانع است

آگهی
Previous slide
Next slide
...

تقویم اخبار

تیر 1403
ش ی د س چ پ ج
 1112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
0607080910  

Generic filters

برچسب‌ها