Generic filters
در بیانیه شورای عالی نظام پزشکی اعلام شد

حداقل انتظارات حوزه سلامت از رئیس دولت چهاردهم

سازمان نظام پزشکی

شورای عالی نظام پزشکی با انتشار بیانیه ای حداقل انتظارات از رئیس دولت چهاردهم را برای رفع مشکلات حوزه سلامت اعلام کرد و از رئیس دولت آینده خواست از میدان دادن به شبه علم در حوزه سلامت اجتناب کند، اجرای پزشک خانواده و اصلاح بیمه را در اولویت قرار دهد و از مشارکت انجمن ها و صاحبنظران علوم سلامت استفاده کند.

به گزارش ساعت سلامت، متن کامل بیانیه شورای عالی نظام پرستاری به این شرح است:

 سلامت زیرمجموعه حوزه اجتماعی است و هرگونه تصمیم درحوزه اجتماعی و مدیریت کلان کشور برآن تاثیر مستقیم دارد. اذعان و باورقلبی به اینکه پیوستگی تمامی اجزاء دولت است که نقش حداکثری در بهبودسلامت مردم دارد، الزام می کند این انسجام و ادراک مشترک دربدنه دولت ایجاد و نقش ایشان تفهیم و عملیاتی شود.

 ایرانیان با توجه به پیشینه فاخر خود درتولید دانش و مهارت پزشکی، شایسته بهترین و با کیفیت ترین خدمات سلامت هستند و یک دولت لایق همت خود را به کمال در آن صرف می کند. دولت مدرن می داند سلامت نقطه عزیمت است.

 مراقب باشیم پایه های نظام سلامت استوار بماند و قله های بلند این دانش در فراز. هشدارهای آن را برای پیشگیری از فروریزی جدی بگیریم و نگاه و عملکردی علاج جویانه داشته باشیم.

این مهم فقط با استفاده از کلید واژه «سلامت» ( با ابعاد چهارگانه جسمی، روانی، اجتماعی، معنوی ) امکانپذیر است، دولتها آن گاه موفق خواهند شد و می توانند افتخار کنند که جامعه ای سالم آراسته و بر مردمان سالم حکمرانی می کنند. گریزی نیست.

  بدیهی است که بنای بلند کاخ سلامت در لوای علم پزشکی به منزله یک حرفه و جامعه سرافراز پزشکی در مقام بانیان آن استوار گشته و برای نیل به این هدف متعالی ضروری است برنامه ای متناسب با این اقتضائات ارائه کرد و از تراژدی پرتکرار آزمون و خطا در طرح های کلان مملکتی اعراض کرد.

  جامعه خدوم پزشکی برای ارائه بهترین خدمات به مردمان این دیارخواستارآینده ای روشن هستند. آینده ای با نگاه مدرن و متمدنانه به سلامت و چینش درست اجزای آن، آینده ای که علم و خرد و اخلاق از جایگاه خود فروکاسته نشده باشند.

   شورای عالی نظام پزشکی درآستانه چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با استفاده از نظرات جامع کارشناسان دلسوز، مجرب و وزبده رئوس حداقل انتظارات فرو خفته  مردم در باب سلامت را اعلام می کند و آمادگی همکاری در تبیین و به ثمرنشینی آن رادارد. امید است سرلوحه دولت آینده قرارگیرد.

1-  دکترین دولت در باب سلامت باید تغییرکند و ذیل آن راهبردها، سیاست ها و خط مشی ها با توجه به این نکات ترسیم شود .

2- اجرای بدون تنازل قوانین و اسناد حاکمیتی درحوزه سلامت نظیرقانون اساسی، سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، سیاست های کلی سلامت، سند چشم انداز، قانون برنامه های توسعه 5 ساله ، …

3  -تصدی نخبگان و متخصصان متعهد و پاسخگو درجایگاه های تصمیم ساز و تصمیم گیردر تمام وجوه دولت جهت ایجاد تحول و انقلاب تخصصی و فنی در مفاهیم جامعه شناسی، دولت گری و مدیریت سلامت .

4- ارج گذاری به شأن علم و پرهیز از میدان دادن به شبه علم.  شایسته است دولت از سایش زیرساختهای مستحکم بنای رفیعی که برخاسته از دانش پیشگامان دانشمند ایرانی است و با تلاش دانشمندان هر روز بلندمرتبه ترمی شود، جلوگیری کند.

5-  لزوم نو اندیشی و بازنگری سیاست های دولت در باب نیروی انسانی که از لوازم اصلی توسعه پایدار است. بالابردن کیفیت ارائه خدمات و استانداردسازی و اشتغال نیروی انسانی تخصصی، سرمایه بی بدیل مملکت است، که نباید مورد غفلت قرار گرفته و قدر آن به عنوان ابزار موفقیت دولت شناخته شود.

6- استفاده از مشارکت واقعی سازمان ها، انجمن های علمی و صنفی و حرفه مندان در طراحی و تهیه لوایح و آیین نامه ها با استفاده از توانایی ها و تجربیات گران سنگ این سرمایه های اجتماعی که داوطلبانه ارزش های ملی را می آفرینند .

7 – الزام همه وزارتخانه ها به داشتن پیوست سلامت برای تمامی پروژه ها و برنامه ها.

8  -پی ریزی دیپلماسی سلامت در درون و برون از کشور، ارتباطات علمی و حرفه ای پزشکی و گردشگری سلامت، به عنوان یکی از راه حل های بنیادین برای موفقیت دولت، که لازم است ره نگاشت آن تهیه شود .

9 – پایبندی واقعی، عملی و قابل مشاهده به امر فوق العاده مهم و استراتژیک پیشگیری از بیماری ها به عنوان اصل بنیادین پدافند غیر عامل، توسط تمام نهادهای دولتی (از مهد کودک و بهزیستی و آموزش و پرورش تا…)،  اجرای جدی قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان، تغذیه صحیح، بهداشت فردی، بهداشت دهان و دندان، ورزش، اجرای قانون کنترل دخانیات و … در رسانه ملی و دیگر رسانه ها از مصالح اصلی برای پی ریزی سلامت و پیشگیری از بیماری هاست.

10-  اختصاص منابع مالی لازم و کافی به سلامت. مجموعه دولت عمیقاً باور داشته باشد هر گامی بردارد سرمایه گذاری است نه هزینه .  سرمایه گذاری در سلامت به نفع تمام مردم و دولتمردان در همه زمینه هاست و استواره ای محکم برای تمام سیاست های دولت خواهد بود. از دردسترس ترین روش ها، افزایش سهم سلامت ازتولید نا خالص داخلی وهم ترازی با عرف جهانی است.

11- التزام جدی و پیشرو در بهبود محیط زیست که همانا چهارچوب اصلی سبک زندگی سالم را تشکیل داده وهزینه های دولت را نیزبه شدت کاهش خواهد داد.

12-  تحول بنیادین و شکل دهی صحیح برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع و عزم جدی در اجرای آن از سوی تمامی دست اندرکاران، با بکارگیری پیشنهادات صنفی و حرفه ای و توجه به تجربیات دیگرکشورها.

13- تامین کامل، به هنگام و دسترسی آسان بیماران به دارو. تامین منابع مالی و نقدینگی کارخانجات تولیدی داروسازی و تشویق آنان برای صادرات ، به همراه توزیع و عرضه استاندارد دارو در انطباق با سیاست ملی دارویی از تدابیرمهم دولت محسوب می‌شود.

14-  ممانعت اکید از دخالت افراد فاقد صلاحیت و مداخله کنندگان غیر قانونی و غیر مجاز در سلامت توسط تقدیم لوایح جامع و بازدارنده به مجلس و برخوردهای جدی و قانونی با آنان

15-  لزوم تحول و انقلاب در ساختار و روش بیمه گری و تبدیل آن به سازمانی مادرتخصصی به مثابه یک صنعت و یک فن، با استفاده از متخصصین و آگاهان و فن سالاران متعهد، جهت کاهش پرداخت ازجیب مردم، دوری ازآشفتگی ودغدغه ذهنی بیماران و ایجاد آسایش و رفاه مردم از منظر خدمات سلامت و تمکین به قانون در پرداخت به موقع مطالبات طرف های قرارداد .

16-  اعمال مؤثر سیاست های تشویقی و عمل گرا در پیشگیری از مهاجرت های شغلی و جغرافیایی و نگهداشت سرمایه های گران قدر انسانی، با طراحی چشم انداز مناسب برای این حرفه اصیل.

17- ارسال لایحه اصلاح شورای عالی بیمه سلامت به مجلس.اصلاح در تعداد و ترکیب اعضاء، وظایف و…، آن را از بی عملی درآورده نقش آن را منطقی تر و موثرترخواهد ساخت.

18- اصلاح منطقی روند تعرفه گذاری خدمات سلامت با قابلیت اجرایی. موفقیت دراین مهم نشانگر اعتماد مردم و ارائه دهندگان خدمات به توان دولت درتصمیمات مبتنی بر واقعیت با نگاهی آینده نگر و مسئولانه است .

19 -درایت و روشن بینی در پذیرش دانشجویان رشته های پزشکی. تعداد و نحوه پذیرش تاثیر مستقیم و لایتجزّیِ برسطح علمی آنان، آینده پزشکی کشور و شاخص های سلامت و درمان بیماران دارد.

20- دقت در رویکرد و عملکرد هیات مقررات زدایی در بخش سلامت و بررسی آسیب های احتمالی وارده از سوی آن و لزوم تقدیم لایحه ای به مجلس برای بازنگری دراختیارات آن، ازجمله وجوب ایجاد انضباط درآیین نامه های تاسیس موسسات درمانی با نگاه به اصل تسهیل دسترسی مردم .

21-  به تصریح قانون اساسی و قوانین بالادستی، وظیفه دولت عبارتست از تولیت، ،سیاست گذاری، هدایت، نظارت.

لذا اقتضا می کند دولت با چرخشی حرفه ای جهت استفاده از مدیریت بهره ور و مترقّی، خودرا ازتصدی گری برهاند، کار مردم را به خود ایشان و سازمان های قانونی واگذارد.،آن گاه به وظایف عالیه خود عمل کند. با توجه به قدمت، قامت و تجربه عملیاتی مفید نظام پزشکی این سازمان بر اساس قانون آماده پذیرش و اجرای امور مرتبط در بخش خصوصی و مشارکت در بخش دولتی و پاسخگویی مسئولانه است.

اخبار مرتبط

هر گونه کپی برداری از ساعت سلامت با ذکر منبع بلامانع است

آگهی
Previous slide
Next slide
...

تقویم اخبار

خرداد 1403
ش ی د س چ پ ج
12131415161718
19202122232425
26272829303101
02030405060708
091011  

Generic filters

برچسب‌ها